Civilsamfundsorganisationer risikerer at miste millioner af kroner til integrationsindsatser

18. March 2024

Regeringen drøfter lige nu, hvordan der skal skæres 26 mio. kr. på integrationsindsatser. Det er endnu ikke besluttet, hvilke organisationer der bliver ramt af besparelserne, men indtil regeringen beslutter sig, bliver alle bevillinger tilbageholdt.

Køb vores bog ”Som at slå rødder i kviksand”

17. January 2024

LGBT Asylum udgav i februar 2023 bogen ”Som at slå rødder i kviksand”. Bogen er en antologi af historier om, hvordan LGBTI+ nyankomne navigerer livet i Danmark efter at have fået tildelt asyl. De medvirkende i bogen giver indblik i de håb, udfordringer og bedrifter som LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark har.

LGBT Asylum søger en Rådgivningskoordinator

19. September 2023

LGBT Asylum søger en rådgivningskoordinator til ledelse af vores rådgivning. Stillingen er nyoprettet og forudsætter flere års dokumenteret arbejdserfaring med (sags)rådgivning af mennesker i marginaliserede positioner samt kendskab til arbejdsbetingelser i en mindre NGO. Uddannelsesbaggrund kan fx være socialrådgiver, psykolog eller jurist, men hvilken faglig baggrund er ikke afgørende. Stillingen kræver en stor arbejdskapacitet og et veludviklet overblik over komplekse problemstillinger – både i det daglige og på den lange bane.

LGBT Asylum søger en Kommunikations- og Fundraisingchef

LGBT Asylum søger en kommunikations- og fundraisingchef. Stillingen er nyoprettet og forudsætter flere års dokumenteret arbejdserfaring og gode resultater med kommunikation, fundraising og politisk interessevaretagelse samt kendskab til arbejdsbetingelser i en mindre NGO. Stillingen kræver en stor arbejdskapacitet og et veludviklet overblik over komplekse problemstillinger – både i det daglige og på den lange bane.

LGBT Asylum Årsberetning 2022

13. August 2023

Vores Årsberetning for 2022 er netop udkommet. I LGBT Asylum har vi ligesom resten af Danmark og verden været påvirket af krigen i Ukraine. Det og meget mere kan du læse om i vores beretning, hvor vi sætter fokus på året der gik.

Køb vores bog ”Som at slå rødder i kviksand”

5. May 2023

LGBT Asylum udgav i februar 2023 bogen ”Som at slå rødder i kviksand”. Bogen er en antologi af historier om, hvordan LGBTI+ nyankomne navigerer livet i Danmark efter at have fået tildelt asyl.

10 års støtte til LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark markeres med jubilæumsfest og bogudgivelse d. 24. februar

21. February 2023

LGBT Asylum har ydet støtte til LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark i 10 år. Det markerer vi med en stor jubilæumsfest og en bogudgivelse d. 24. februar på Union i København.

LGBT Asylum i tal 2022

9. January 2023

LGBT Asylum har i perioden 2013-2022 registreret 525 sager med LGBT+ asylansøgere, der har været en del af gruppen, og ved udgangen af 2022 er der 33 aktive asylsager i gruppen.

Fra LGBT Asylum vil vi gerne sige tak for i år og ønske alle en god ferie, glædelig højtid og godt nytår!

21. December 2022

Vi har – som mange andre – haft et travlt år. Vi har i år budt 59 nyankomne LGBT+ personer med flugtbaggrund velkommen i vores gruppe. De er kommet fra 25 forskellige lande – der er kommet flest fra Ukraine, og samlet set er over halvdelen kommet fra Ukraine, Rusland, Iran og Uganda.

Hør podcasts med LGBT Asylum

19. December 2022

Nu kan du høre to podcasts med LGBT Asylum. Bagom Banneret ([på dansk] om LGBT Asylum og forhold for LGBT+ personer med flugtbaggrund og Queer COVID Archive [in English] om det at være LGBT+ og asylansøger eller flygtning under covid-pandemien.

LGBT Asylum 10 Year Anniversary Party & Book Launch

30. November 2022

Den 24. februar 2023 fejer vi LGBT Asylums 10 Year Anniversary & Book Launch på Union, så sæt kryds i kalenderen allerede nu.

LGBT Asylums Årsberetning 2021

20. October 2022

LGBT Asylums årsberetning for 2021 er netop udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og læse seneste nyt inden for LGBT+ asylområdet i Danmark.

Copenhagen Pride Week 2022

9. August 2022

Her kan du møde LGBT Asylum i løbet af Copenhagen Pride Week 2022

Vi har brug for en bedre og mere lige beskyttelse af alle flygtninge i Danmark

27. June 2022

I anledning af den internationale flygtningedag (World Refugee Day) præsenterer vi sammen med en række andre organisationer vi fire bud på en mere fair og retfærdig flygtningepolitik.

Lad os starte et nyt kapitel, hvor målet er en bedre og lige beskyttelse af alle flygtninge i Danmark.

Fair flygtningepolitik for ALLE

21. March 2022

Vi råber Christiansborg op! Hør flygtninge fra Ukraine, Syrien og Afghanistan fortælle om deres oplevelser, suppleret med musik fra nogle af Danmarks bedste kunstnere

Tirsdag den 22. marts fra 16.30 - 18.00 på Christiansborg Slotsplads.

Fejring af Handlingsplan mod Racisme

17. March 2022

HURRA! Politikerne har endelig besluttet, at vi i Danmark skal have en HANDLINGSPLAN MOD RACISME! Det er vi mange, der har kæmpet for i flere år. Det skal naturligvis fejres. I dagens anledning får vi også besøg af justitsminister Nick Hækkerup.
Så kom til fejring og debat på FN’s anti-racisme dag den 21. marts fra 16.30-18.30 på Fælledvej 12.

Шановні ЛГБТ+ друзі в Україні та з України [English below]

6. March 2022

Ми хотіли б, щоб ви знали, що ми підтримуємо вас у ці жахливі часи, і що ЛГБТпритулок готовий допомогти ЛГБТ+ біженцям з України, які прибувають до Данії.

Fælles appel til regeringen: Dansk asylpolitik bør understøtte beskyttelse af flygtninge globalt gennem solidariske løsninger

4. February 2022

Debatindlæg bragt i Jyllands-Posten torsdag d. 3. februar, 2022

Regeringens forslag om at flytte asylbehandling og flygtningebeskyttelse ud af EU er uansvarlig og usolidarisk – og kan føre til rettighedskrænkelser, skriver danske civilsamfundsorganisationer.

Styrket støtte til LGBT+ asylansøgere og -flygtninge i Danmark

3. January 2022

LGBT Asylum styrker nu indsatsen for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge med støtte fra Det Obelske Familiefond.

LGBTI+ personer i Afghanistan har desperat brug for beskyttelse

8. November 2021

Debatindlæg oprindelige publiceret den 11. oktober 2021 af POV international
AFGHANISTAN & FLYGTNINGE // DEBAT – Desperate råb om hjælp fra LGBTI+ personer i Afghanistan toner frem igen og igen på organisationen LGBT Asylums digitale skærme. Hverken Afghanistan eller nærområderne er sikre for LGBTI+ flygtninge, der ønsker hjælp til at komme i sikkerhed. Også Danmark bør løfte sin del af ansvaret og arbejde for beskyttelse, skriver LGBT Asylums bestyrelsesmedlem og talsperson Mads Ted Drud-Jensen og sekretariatsleder Yanaba Mompremier Rymark Sankoh.

Migration Policy Lab co-hosted by Global Refugee Studies and LGBT Asylum

7. November 2021

On 18 October 2021, LGBT Asylum co-hosted a workshop for students in Copenhagen together with Global Refugee Studies (GRS) at Aalborg University Copenhagen.

Leave no one behind: Migration Policy Lab Aarhus

30. September 2021

We are very excited about our upcoming Migration Policy Labs! In Aarhus, participants will get the chance to present the strategies they developed during the day to a panel of experts. Jesper Lindholm (he/him) and Mads Ted Drud-Jensen (he/him) have been confirmed for the panel.

Leave no one behind: Migration Policy Lab

5. September 2021

LGBT Asylum presents: Leave no one behind: Migration Policy Lab
How can we enhance the protection of LGBTQ+ people on the run outside of Europe?

Limited edition kunstprint fra udstillingen STRONG

15. August 2021

LGBT ASYLUM og fotograf Thomas Cato udstiller 12 portrætter af LGBT ASYLUMs medlemmer under titlen STRONG i Øksnehallen under World Pride. Udstillingen er åben fra den 16. til 20. august 2021.

LGBT Asylum aktiviteter under World Pride

11. August 2021

Frem til d. 22. august fylder Pride i København og Malmö, og vi glæder os og håber at se dig. I LGBT Asylum kommer vi til at deltage i mange aktiviteter og har selv en del på programmet.

LGBT Asylum Årsberetning 2020

31. July 2021

LGBT Asylums årsberetning for 2020 er udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og blive opdateret på den aktuelle situation inden for LGBT+ asyl- og flygtningeområdet i Danmark.

LGBT Asylum, Freemuse and Union’s event Asylum, Art and Action at Copenhagen 2021. 17 August 2021

LGBT Asylum, Freemuse and cultural house Union will hold an event, Asylum, Art and Action, during Copenhagen 2021 on 17 August 2021 at 17:30 – 23:00 CEST.

Åbent brev til alle civilsamfundsaktører om flygtningepolitikken

20. June 2021

Den aktuelle politik på flygtningeområdet i Danmark påvirker vores medlemmer dybt. Det er på tide, vi alle reagerer på inhuman flygtningepolitik. Det skriver vi i et åbent brev sammen med Aids-Fondet, Copenhagen Pride, LGBT+ Danmark, Sabaah og TransAktion.

Keynote speech by Nicholas Chisha from LGBT Asylum at hearing about LGBTI+ refugees, 19 April 2021

22. April 2021

It is an unfortunate fact that at this point in time in the world, the gender identities and sexual orientations that do not conform to the heteronormative concept are still being considered criminal in parts of the world. Being gay, lesbian, bisexual, trans, or queer when you are from certain parts of the Sub-Saharan Africa, the middle east, the Caribbean, south America or parts Asia, means that one is also subjected to discrimination, harassment, and, more seriously, violence, imprisonment and death.

Hjemsendelsespolitikken slår hårdt, og det er på tide at ændre den

16. April 2021

Danmark mener som det eneste europæiske land, at det er sikkert at sende flygtninge tilbage til Syrien. Jeg taler meget med mine venner, der også er flygtninge, om, hvad der vil ske med os, og hvad vi skal gøre. Jeg forsøger at være konstruktiv, men angsten gnaver også i mig.

8. marts: Regeringens asylpolitik gør det sværere for mennesker, der forfølges på grund af køn eller seksualitet

8. March 2021

8. marts er en anledning til at huske på alle dem, som forfølges på grund af køn eller seksualitet. Og den aktuelle danske asylpolitik peger i retning af tilbageskridt. Alt imens den danske regering har ambitioner om, at der skal komme færre eller ingen asylansøgere til Danmark, og om at behandlingen af asylsager skal finde sted uden for Europa, modtager vi i LGBT Asylum til stadighed råb om hjælp fra LGBT+ personer rundt om i verden.

Inhumant og urealistisk: Regeringen bør droppe tanken om modtagecentre for asylansøgere

23. February 2021

Regeringens intention om at oprette centre for asylansøgere i tredjelande bygger på en misforstået præmis om, at det er den mest humane måde at håndtere asylansøgere på. Tværtimod er det både inhumant og skadeligt for det globale flygtningearbejde.

‘From queer to queer’: Sådan støtter lokale LGBTQ-asylansøgere i Danmark

27. December 2020

Hvert år flygter LGBT+ personer fra hele verden til Danmark i håbet om at finde et nyt hjem og et sikkert sted. LGBT Asylum tilbyder support og rådgivning og arbejder for rettigheder for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner i det danske asylsystem og kan være en grundlæggende del af denne hårde proces for dem.

Se overrækkelsen af Årets Laks 2020 til LGBT Asylum

12. October 2020

Under Copenhagen Pride Week modtog LGBT Asylum prisen Årets Laks 2020. Se film fra prisoverrækkelsen d. 18. august med taler fra Yanaba, Mads og Mohamad.

Radio Loud sætter fokus på LGBTQ-rettigheder

16. August 2020

Radio Loud har for nylig sat fokus på LGBTQ-rettigheder. I programmet kan du blandt andet høre Maria Kortenbach, bestyrelsesmedlem hos LGBT Asylum, udtale sig om resultaterne bag nyt forskningsprojektet SOGICA, fra University of Sussex, der på baggrund af et omfattende studie, kan fortælle at asylansøgere i Europa, der er flygtet på grund af forfølgelse i oprindelseslandet, som følge af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet, rutinemæssigt får afslag.

LGBT Asylum Årsberetning 2019

22. June 2020

LGBT Asylums årsberetning for 2019 er netop udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og blive opdateret på den aktuelle situation inden for LGBT+ asyl- og flygtningeområdet i Danmark.

LGBT Asylum modtager donation fra Oak Foundation

3. June 2020

LGBT Asylum kan bringe den glædelige nyhed, at vi har modtaget en donation fra Oak Foundation. Stor tak til Oak Foundation for at donere midler fra fondens akutpulje til LGBT Asylum.

Coronakrisen rammer LGBT+-flygtninge særligt hårdt

5. May 2020

Hvis man er alene i eksil med ikke-eksisterende eller skrøbelige netværk, rammer coronakrisen ekstra hårdt, skriver vores to talspersoner Mads Ted Drud-Jensen og Leo Nasser i et vigtigt debatindlæg på altinget.dk.

Ny rapport om LGBT+ flygtninges vilkår i nærområderne

26. March 2020

En ny rapport fra LGBT Asylum peger på, at LGBT+ asylansøgere og -flygtninge ikke tilbydes tilstrækkelig beskyttelse i de såkaldte nærområder, heller ikke i regi af UNHCR. Rapporten er baseret på henvendelser, som vi i løbet af de seneste par år har modtaget fra LGBT+ personer uden for Schengen.

Statement from meeting of Nordic LGBTQI organisations in Copenhagen

13. March 2020

Vi har i dag sendt denne statement til Minister for ligestilling og nordisk samarbejde Mogens Jensen samt Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Den er formuleret i samarbejde med 9 nordiske LGBTQI-organisationer og sendt til ministre i de nordiske lande.

LGBT Asylum follows COVID-19 instructions and recommendations from Danish authorities

12. March 2020

LGBT Asylum follows the instructions and recommendations from the Danish authorities in regards to the COVID-19 situation in the country. Read more about how it affects our social activities and events.

Velkommen til vores nye website

6. February 2020

Vi har fået helt ny hjemmeside, og vi har glædet os til at gå i luften med den.

Nyhedsbrev august 2019 ude nu

1. August 2019

Vil du med LGBT Asylum til Copenhagen Pride Week 2019? Læs i vores seneste nyhedsbrev, hvor du kan findes også i løbet af Copenhagen Pride Week 2019. Du kan også læse om LGBT Asylum til Nørrebro Pride, og få de seneste nyheder om vores aktiviteter.

World Refugee Day 2019

20. June 2019

I anledning af FN’s Flygtningedag d. 20. juni præsenterer vi her en række politiske anbefalinger, der angiver forskellige muligheder for at forbedre forholdene for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge.

Ny sekretariatschef

1. June 2019

Mød LGBT Asylums nye sekretariatsleder, der tiltræder stillingen 1. juni 2019. Vi glæder os til at byde hende velkommen.

LGBT Asylums årsberetning 2018

1. March 2019

LGBT Asylums årsberetning for 2018 er netop udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og læse seneste nyt inden for LGBT+ asylområdet i Danmark.

Tilbage til hovedmenuen
MenuLuk menuen
Støt LGBT Asylum
LGBT Asylum