Limited edition kunstprint fra udstillingen STRONG

LGBT ASYLUM og fotograf Thomas Cato udstiller 12 portrætter af LGBT ASYLUMs medlemmer under titlen STRONG i Øksnehallen under World Pride. Udstillingen er åben fra den 16. til 20. august 2021.

I forbindelse med udstillingen har Thomas Cato lavet fire unikke portrætter af LGBT Asylums medlemmer som limited edition kunstprint (100 stk. pr. portræt). Plakaterne er 50×70 cm og trykt på 250 gr. svanemærket genbrugspapir. Indtægterne fra salget går ubeskåret til LGBT Asylums aktiviteter og rådgivning.

Plakaterne koster 350 kr. inkl. forsendelse. Du kan købe plakaten ved at indbetale 350 kr. på mobilepay box 8673AS. Skriv dit navn og postadresse samt hvilken plakat, du ønsker at købe i kommentarfeltet. Vi sender plakaterne med posten i uge 34.

Du kan se plakaterne i stort format længere nede på siden.

Beskrivelse af udstillingen STRONG

I sommeren 2018 tog fotograf Thomas Cato en serie af portrætter for LGBT Asylum. Portrætterne skildrer en række forskellige aktivister med forskellige baggrunde, livsomstændigheder og muligheder. Alle er aktivister er medlemmer af LGBT Asylum, og de er alle flygtet til Danmark pga. forfølgelse og vold i deres oprindelseslande på grund af deres LGBTQ-identiteter eller -praksisser.

Snarere end at lade aktivisternes flugthistorier eller deres voldsomme og ofte sensationelle livsomstændigheder definere portrætteringen af aktivisterne alene, søger Thomas Catos portrætter at skildre det enkelte menneske i og for sig selv. Gennem en enkel komposition og med fokus på ansigtets eget narrativ søger portrætterne at skildre aktivisterne som de komplekse mennesker, de er.

Gennem kompositionerne, ansigternes udtryk og blikkets kraft fortæller portrætterne om mennesker, hvis modstand og skæbne ikke kom til at definere dem, men snarere at tegne konturerne omkring deres forskellige historier af vilje, styrke og modstand. I sin melankolske stemning søger portrætterne på den måde at skildre de komplekse og nogle gange modsatrettede narrativer, drømme og tilblivelser mellem på vej og hjemme.

Vigtigst står portrætternes krav om at forstå aktivisterne ikke som passive ofre, men som stærke agenter, der har magt og mulighed i sit eget liv. Ikke fordi de har fået det, men fordi de har taget det.

Jessica - LGBT Asylum 2018 - Foto © Thomas Cato - 1st edition, 100 copies
Mohamad - LGBT Asylum 2018 - Foto © Thomas Cato - 1st edition, 100 copies
Ali - LGBT Asylum 2018 - Foto © Thomas Cato - 1st edition, 100 copies
Nicholas - LGBT Asylum 2018 - Foto © Thomas Cato - 1st edition, 100 copies

Andre nyhedsartikler

Fair flygtningepolitik for ALLE

21. March 2022

Vi råber Christiansborg op! Hør flygtninge fra Ukraine, Syrien og Afghanistan fortælle om deres oplevelser, suppleret med musik fra nogle af Danmarks bedste kunstnere

Tirsdag den 22. marts fra 16.30 - 18.00 på Christiansborg Slotsplads.

Fejring af Handlingsplan mod Racisme

17. March 2022

HURRA! Politikerne har endelig besluttet, at vi i Danmark skal have en HANDLINGSPLAN MOD RACISME! Det er vi mange, der har kæmpet for i flere år. Det skal naturligvis fejres. I dagens anledning får vi også besøg af justitsminister Nick Hækkerup.
Så kom til fejring og debat på FN’s anti-racisme dag den 21. marts fra 16.30-18.30 på Fælledvej 12.

Tilbage til hovedmenuen
MenuLuk menuen
Støt LGBT Asylum
LGBT Asylum