Vær med i LGBT Asylum

Du kan være med i LGBT Asylum som asylansøger, refugee eller kontaktperson. Nedenfor kan du læse om vores forventninger til alle, der er med i LGBT Asylum, hvad enten det er som frivillig eller medlem, og du kan læse mere om, hvilke tilbud vi har til dig, der er asylansøger eller flygtning.

Vores forventninger til dig som medlem eller frivillig

Som medlem af LGBT Asylum forventer vi, at du respekterer gruppen og dens medlemmer.

LGBT Asylum skal være et safespace for alle vores medlemmer, så vi tolererer ikke sexisme, homofobi, transfobi, racisme eller andre former diskrimination.

Det er også en regel, at vi ikke taler med andre uden for gruppen om, hvad vi laver sammen og fortæller til hinanden. På samme måde tager vi ikke billeder af hinanden uden først at have fået lov.

Vi forventer desuden, at du tager ansvar for gruppen.

Vi er alle frivillige og således forventer vi, at du hjælper til med praktiske opgaver som indkøb, madlavning, deltagelse i debatter og diskussioner mv.

Vi forventer, at du tager ansvar for din egen asylsag og din egen situation. Vores vejledning er funderet I tanken om empowerment. Det vil sige, at vi gør det bedste vi kan, for at hjælpe dig til at hjælpe dig selv.

Du bærer ansvaret for din asylsag, og vi tilbyder rådgivning, så du selv kan tage kvalificerede beslutninger.

Hvis du er LGBT+ flygtning i Danmark

Der er en del LGBT+ flygtninge i Danmark, der har fået asyl, fordi de risikerer forfølgelse i deres hjemland på grund af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet eller af andre grunde. LGBT+ flygtninge er oftest kommet alene til Danmark og har nogle problematikker at arbejde med, som de ikke i samme grad som andre flygtninge kan bruge migrantmiljøer og –netværk til.

Derfor har vi i LGBT Asylum en gruppe for LGBT+ flygtninge, der har fået asyl i Danmark, og som har brug for et netværk til sammen at håndtere udfordringer i den såkaldte integrationsperiode. Det være sig ift. LGBT+ relaterede tematikker, eksilrelaterede problemstillinger eller praktiske forhold knyttet til eksempelvis boligplacering, uddannelse eller arbejde.

LGBT Asylum Aarhus

Vores Aarhusafdeling er en dedikeret gruppe af LGBT+ flygtninge og kontaktpersoner med dansk opholdstilladelse samt LGBT+ asylansøgere, der bor i og omkring Aarhus.

LGBT Asylum Aarhus støtter LGBT+ personer i deres asylsag og afholder sociale arrangementer for gruppens medlemmer i Aarhus, støtter refugee-medlemmer med opholdstilladelse i Danmark og er en del af vores stærke sociale fællesskab.

Tilbage til hovedmenuen
MenuLuk menuen
Støt LGBT Asylum
LGBT Asylum