10 års støtte til LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark markeres med jubilæumsfest og bogudgivelse d. 24. februar

LGBT Asylum har ydet støtte til LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark i 10 år. Det markerer vi med en stor jubilæumsfest og en bogudgivelse d. 24. februar på Union i København.

I løbet af de seneste 10 år har LGBT Asylum ydet rådgivning og psykosocial støtte til over 500 LGBTI+ asylansøgere og flygtninge i Danmark. Alene sidste år tog vi imod 70 nyankomne LGBTI+ personer med flugtbaggrund. I organisationens levetid har vi udviklet os fra en lille græsrodsgruppe til en etableret professionel organisation med et stærkt fællesskab bestående af ansatte, frivillige, asylansøgere og flygtninge.

Leo Nasser, der er forperson for LGBT Asylums bestyrelse og selv har flugtbaggrund, udtaler:

”LGBTI+ personer flygter oftest alene og møder særlige udfordringer, når de søger asyl i Danmark, og når de skal opbygge en ny tilværelse her. Derfor er målrettet rådgivning og LGBTI+ netværk helt afgørende – både for at kunne få asyl og for ens trivsel og integration, efter man har fået ophold. Og derfor har LGBT Asylum været – og er – en helt afgørende faktor i mange menneskers liv.”

Til jubilæumsarrangementet vil der være taler, paneldebat, middag, lotteri, performances og dj’s i løbet af dagen og aftenen.

Til arrangementet lancerer LGBT Asylum også en ny bog – en antologi med personlige historier om, hvordan LGBTI+ personer med flugtbaggrund navigerer livet i Danmark efter at have fået opholdstilladelse. De, der har bidraget til og medvirker i bogen, giver indblik i deres håb, udfordringer og bedrifter. De udviser handlekraft i et liv, hvor de navigerer mellem mange forskellige positioner – udlændinge, asylansøgere, flygtninge og LGBTI+ personer. Men først og fremmest udtrykker de en menneskelighed, som de så ofte er blevet berøvet.

Bogen hedder ”Som at slå rødder i kviksand – LGBTI+ nyankomnes fortællinger”.

Yanaba Mompremier Rymark Sankoh, generalsekretær i LGBT Asylum, udtaler:

”Vores medlemmer oplever, at deres rettigheder er under pres. Og vi oplever, at vores målgruppe let bliver overset i offentlige og politiske sammenhænge. Derfor er historierne i bogen vigtige og relevante for mange at læse. Vi glæder os meget til at præsentere bogen, og vi håber, at mange vil komme til vores jubilæumsfest og være med til at fejre vores fællesskab og de mange, der har støttet os gennem årene.”

Arrangementet foregår under Winter Pride-ugen i København fredag d. 24. februar kl. 15:00-01:00 på Union, Nørre Allé 7, Nørrebro.

For yderligere oplysninger og udtalelser, kontakt generalsekretær i LGBT Asylum:

Yanaba Mompremier Rymark Sankoh
Tlf: 22128487
Email: yanaba@lgbtasylum.dk

Se mere om LGBT Asylum:

Andre nyhedsartikler

LGBT Asylum i tal 2022

9. January 2023

LGBT Asylum har i perioden 2013-2022 registreret 525 sager med LGBT+ asylansøgere, der har været en del af gruppen, og ved udgangen af 2022 er der 33 aktive asylsager i gruppen.

Fra LGBT Asylum vil vi gerne sige tak for i år og ønske alle en god ferie, glædelig højtid og godt nytår!

21. December 2022

Vi har – som mange andre – haft et travlt år. Vi har i år budt 59 nyankomne LGBT+ personer med flugtbaggrund velkommen i vores gruppe. De er kommet fra 25 forskellige lande – der er kommet flest fra Ukraine, og samlet set er over halvdelen kommet fra Ukraine, Rusland, Iran og Uganda.

Tilbage til hovedmenuen
MenuLuk menuen
Støt LGBT Asylum
LGBT Asylum