Styrket støtte til LGBT+ asylansøgere og flygtninge i Danmark

LGBT Asylum styrker nu indsatsen for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge med støtte fra Det Obelske Familiefond.

Bevillingen betyder, at LGBT Asylum kan fortsætte og videreudvikle sin rådgivning og de aktiviteter, der skaber psykosociale netværk for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge. Det er mennesker, som kommer til Danmark alene og er sårbare. Bevillingen på 3 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond løber over perioden 2022-2024.

LGBT Asylum vil desuden udvikle og implementere et nyt mentorprogram for LGBT+ flygtninge, der har fået asyl i Danmark. Mentorprogrammet skal sikre mental sundhed og netværk, samt hjælpe dem til at få fodfæste i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Desuden kan LGBT Asylum for første gang få gennemført en ekstern evaluering af sine indsatser og gennemføre en akkrediteringsproces ved RådgivningsDanmark. Resultaterne og den nye viden vil ikke alene blive indarbejdet i organisationens drift, men skal også bidrage til en konsolidering af organisationen og dens indtægtsgrundlag på sigt.

Leo Nasser, forperson for bestyrelsen i LGBT Asylum:

”Vi glæder os meget over det fortsatte samarbejde med Det Obelske Familiefond. Det er helt afgørende for, at vi fortsat kan udvikle vores arbejde for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge, og det er der mere brug for end nogensinde.”

Yanaba Mompremier Rymark Sankoh, sekretariatsleder:

”I 9 år har frivillige i LGBT Asylum arbejdet for at tilbyde rådgivning og socialt netværk til LGBT+ asylansøgere- og flygtninge, som i Danmark har stået helt alene uden familie og andet netværk. Bevillingen fra Det Obelske Familiefond er en anerkendelse af det enorme frivillige arbejde i LGBT Asylum og vil sikre en stærkere organisation og endnu større udbytte af den frivillige indsats.”

Om LGBT Asylum
LGBT Asylum er en selvstændig organisation, der arbejder for at forbedre vilkår og rettigheder for LGBT+ personer, som søger asyl eller har fået asyl i Danmark. Det indebærer assistance og rådgivning gennem asyl- og integrationsprocessen ved at tilbyde et socialt netværk og ved fortalerarbejde. LGBT Asylum har siden 2012 udgjort et fællesskab og været støtte for over 450 LGBT+ asylansøgere i Danmark. LGBT Asylum har sit hovedkontor i København og en lokalgruppe i Aarhus.

For yderligere oplysninger:
Sekretariatsleder i LGBT Asylum, Yanaba Mompremier Rymark Sankoh
Tlf.: 22 12 84 87
Mail: yanaba@lgbtasylum.dk

 

Hent pressemeddelelse som PDF

Andre nyhedsartikler

Civilsamfundsorganisationer risikerer at miste millioner af kroner til integrationsindsatser

18. March 2024

Regeringen drøfter lige nu, hvordan der skal skæres 26 mio. kr. på integrationsindsatser. Det er endnu ikke besluttet, hvilke organisationer der bliver ramt af besparelserne, men indtil regeringen beslutter sig, bliver alle bevillinger tilbageholdt.

Køb vores bog ”Som at slå rødder i kviksand”

17. January 2024

LGBT Asylum udgav i februar 2023 bogen ”Som at slå rødder i kviksand”. Bogen er en antologi af historier om, hvordan LGBTI+ nyankomne navigerer livet i Danmark efter at have fået tildelt asyl. De medvirkende i bogen giver indblik i de håb, udfordringer og bedrifter som LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark har.

Tilbage til hovedmenuen
MenuLuk menuen
Støt LGBT Asylum
LGBT Asylum