Tryk her for at se alle billederne.
Lovforslag om et nyt kontanthjælpssystem lægger op til at fastholde særligt lave ydelser for flygtninge og indvandrere. De særligt lave ydelser har en lav beskæftigelsesmæssig effekt, men skaber derimod fattigdom. Og det ser ud til, at enlige uden børn – blandt andet LGBTQI+ personer med flugtbaggrund – skal være de allerfattigste.
Join us May 4th 2024 for an event where we present LGBT Asylum’s book “Like rooting in quicksand” (2023).
Regeringen drøfter lige nu, hvordan der skal skæres 26 mio. kr. på integrationsindsatser. Det er endnu ikke besluttet, hvilke organisationer der bliver ramt af besparelserne, men indtil regeringen beslutter sig, bliver alle bevillinger tilbageholdt.
LGBT Asylum udgav i februar 2023 bogen ”Som at slå rødder i kviksand”. Bogen er en antologi af historier om, hvordan LGBTI+ nyankomne navigerer livet i Danmark efter at have fået tildelt asyl. De medvirkende i bogen giver indblik i de håb, udfordringer og bedrifter som LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark har.
LGBT Asylum søger en rådgivningskoordinator til ledelse af vores rådgivning. Stillingen er nyoprettet og forudsætter flere års dokumenteret arbejdserfaring med (sags)rådgivning af mennesker i marginaliserede positioner samt kendskab til arbejdsbetingelser i en mindre NGO. Uddannelsesbaggrund kan fx være socialrådgiver, psykolog eller jurist, men hvilken faglig baggrund er ikke afgørende. Stillingen kræver en stor arbejdskapacitet og et veludviklet overblik over komplekse problemstillinger – både i det daglige og på den lange bane.
LGBT Asylum søger en kommunikations- og fundraisingchef. Stillingen er nyoprettet og forudsætter flere års dokumenteret arbejdserfaring og gode resultater med kommunikation, fundraising og politisk interessevaretagelse samt kendskab til arbejdsbetingelser i en mindre NGO. Stillingen kræver en stor arbejdskapacitet og et veludviklet overblik over komplekse problemstillinger – både i det daglige og på den lange bane.
Vores Årsberetning for 2022 er netop udkommet. I LGBT Asylum har vi ligesom resten af Danmark og verden været påvirket af krigen i Ukraine. Det og meget mere kan du læse om i vores beretning, hvor vi sætter fokus på året der gik.
LGBT Asylum udgav i februar 2023 bogen ”Som at slå rødder i kviksand”. Bogen er en antologi af historier om, hvordan LGBTI+ nyankomne navigerer livet i Danmark efter at have fået tildelt asyl.
LGBT Asylum har ydet støtte til LGBTI+ personer med flugtbaggrund i Danmark i 10 år. Det markerer vi med en stor jubilæumsfest og en bogudgivelse d. 24. februar på Union i København.
LGBT Asylum har i perioden 2013-2022 registreret 525 sager med LGBT+ asylansøgere, der har været en del af gruppen, og ved udgangen af 2022 er der 33 aktive asylsager i gruppen.
Vi har – som mange andre – haft et travlt år. Vi har i år budt 59 nyankomne LGBT+ personer med flugtbaggrund velkommen i vores gruppe. De er kommet fra 25 forskellige lande – der er kommet flest fra Ukraine, og samlet set er over halvdelen kommet fra Ukraine, Rusland, Iran og Uganda.
Nu kan du høre to podcasts med LGBT Asylum. Bagom Banneret ([på dansk] om LGBT Asylum og forhold for LGBT+ personer med flugtbaggrund og Queer COVID Archive [in English] om det at være LGBT+ og asylansøger eller flygtning under covid-pandemien.
Den 24. februar 2023 fejer vi LGBT Asylums 10 Year Anniversary & Book Launch på Union, så sæt kryds i kalenderen allerede nu.
LGBT Asylums årsberetning for 2021 er netop udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og læse seneste nyt inden for LGBT+ asylområdet i Danmark.
Her kan du møde LGBT Asylum i løbet af Copenhagen Pride Week 2022
I anledning af den internationale flygtningedag (World Refugee Day) præsenterer vi sammen med en række andre organisationer vi fire bud på en mere fair og retfærdig flygtningepolitik.
Lad os starte et nyt kapitel, hvor målet er en bedre og lige beskyttelse af alle flygtninge i Danmark.
Vi råber Christiansborg op! Hør flygtninge fra Ukraine, Syrien og Afghanistan fortælle om deres oplevelser, suppleret med musik fra nogle af Danmarks bedste kunstnere
Tirsdag den 22. marts fra 16.30 - 18.00 på Christiansborg Slotsplads.
HURRA! Politikerne har endelig besluttet, at vi i Danmark skal have en HANDLINGSPLAN MOD RACISME! Det er vi mange, der har kæmpet for i flere år. Det skal naturligvis fejres. I dagens anledning får vi også besøg af justitsminister Nick Hækkerup.
Så kom til fejring og debat på FN’s anti-racisme dag den 21. marts fra 16.30-18.30 på Fælledvej 12.
Ми хотіли б, щоб ви знали, що ми підтримуємо вас у ці жахливі часи, і що ЛГБТпритулок готовий допомогти ЛГБТ+ біженцям з України, які прибувають до Данії.
Debatindlæg bragt i Jyllands-Posten torsdag d. 3. februar, 2022
Regeringens forslag om at flytte asylbehandling og flygtningebeskyttelse ud af EU er uansvarlig og usolidarisk – og kan føre til rettighedskrænkelser, skriver danske civilsamfundsorganisationer.
LGBT Asylum styrker nu indsatsen for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge med støtte fra Det Obelske Familiefond.
Debatindlæg oprindelige publiceret den 11. oktober 2021 af POV international
AFGHANISTAN & FLYGTNINGE // DEBAT – Desperate råb om hjælp fra LGBTI+ personer i Afghanistan toner frem igen og igen på organisationen LGBT Asylums digitale skærme. Hverken Afghanistan eller nærområderne er sikre for LGBTI+ flygtninge, der ønsker hjælp til at komme i sikkerhed. Også Danmark bør løfte sin del af ansvaret og arbejde for beskyttelse, skriver LGBT Asylums bestyrelsesmedlem og talsperson Mads Ted Drud-Jensen og sekretariatsleder Yanaba Mompremier Rymark Sankoh.
On 18 October 2021, LGBT Asylum co-hosted a workshop for students in Copenhagen together with Global Refugee Studies (GRS) at Aalborg University Copenhagen.
We are very excited about our upcoming Migration Policy Labs! In Aarhus, participants will get the chance to present the strategies they developed during the day to a panel of experts. Jesper Lindholm (he/him) and Mads Ted Drud-Jensen (he/him) have been confirmed for the panel.
LGBT Asylum presents: Leave no one behind: Migration Policy Lab
How can we enhance the protection of LGBTQ+ people on the run outside of Europe?
LGBT ASYLUM og fotograf Thomas Cato udstiller 12 portrætter af LGBT ASYLUMs medlemmer under titlen STRONG i Øksnehallen under World Pride. Udstillingen er åben fra den 16. til 20. august 2021.
Frem til d. 22. august fylder Pride i København og Malmö, og vi glæder os og håber at se dig. I LGBT Asylum kommer vi til at deltage i mange aktiviteter og har selv en del på programmet.
LGBT Asylums årsberetning for 2020 er udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og blive opdateret på den aktuelle situation inden for LGBT+ asyl- og flygtningeområdet i Danmark.
LGBT Asylum, Freemuse and cultural house Union will hold an event, Asylum, Art and Action, during Copenhagen 2021 on 17 August 2021 at 17:30 – 23:00 CEST.
Den aktuelle politik på flygtningeområdet i Danmark påvirker vores medlemmer dybt. Det er på tide, vi alle reagerer på inhuman flygtningepolitik. Det skriver vi i et åbent brev sammen med Aids-Fondet, Copenhagen Pride, LGBT+ Danmark, Sabaah og TransAktion.
It is an unfortunate fact that at this point in time in the world, the gender identities and sexual orientations that do not conform to the heteronormative concept are still being considered criminal in parts of the world. Being gay, lesbian, bisexual, trans, or queer when you are from certain parts of the Sub-Saharan Africa, the middle east, the Caribbean, south America or parts Asia, means that one is also subjected to discrimination, harassment, and, more seriously, violence, imprisonment and death.
Danmark mener som det eneste europæiske land, at det er sikkert at sende flygtninge tilbage til Syrien. Jeg taler meget med mine venner, der også er flygtninge, om, hvad der vil ske med os, og hvad vi skal gøre. Jeg forsøger at være konstruktiv, men angsten gnaver også i mig.
8. marts er en anledning til at huske på alle dem, som forfølges på grund af køn eller seksualitet. Og den aktuelle danske asylpolitik peger i retning af tilbageskridt. Alt imens den danske regering har ambitioner om, at der skal komme færre eller ingen asylansøgere til Danmark, og om at behandlingen af asylsager skal finde sted uden for Europa, modtager vi i LGBT Asylum til stadighed råb om hjælp fra LGBT+ personer rundt om i verden.
Regeringens intention om at oprette centre for asylansøgere i tredjelande bygger på en misforstået præmis om, at det er den mest humane måde at håndtere asylansøgere på. Tværtimod er det både inhumant og skadeligt for det globale flygtningearbejde.
Hvert år flygter LGBT+ personer fra hele verden til Danmark i håbet om at finde et nyt hjem og et sikkert sted. LGBT Asylum tilbyder support og rådgivning og arbejder for rettigheder for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner i det danske asylsystem og kan være en grundlæggende del af denne hårde proces for dem.
Under Copenhagen Pride Week modtog LGBT Asylum prisen Årets Laks 2020. Se film fra prisoverrækkelsen d. 18. august med taler fra Yanaba, Mads og Mohamad.
Radio Loud har for nylig sat fokus på LGBTQ-rettigheder. I programmet kan du blandt andet høre Maria Kortenbach, bestyrelsesmedlem hos LGBT Asylum, udtale sig om resultaterne bag nyt forskningsprojektet SOGICA, fra University of Sussex, der på baggrund af et omfattende studie, kan fortælle at asylansøgere i Europa, der er flygtet på grund af forfølgelse i oprindelseslandet, som følge af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet, rutinemæssigt får afslag.
LGBT Asylums årsberetning for 2019 er netop udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og blive opdateret på den aktuelle situation inden for LGBT+ asyl- og flygtningeområdet i Danmark.
LGBT Asylum kan bringe den glædelige nyhed, at vi har modtaget en donation fra Oak Foundation. Stor tak til Oak Foundation for at donere midler fra fondens akutpulje til LGBT Asylum.
Hvis man er alene i eksil med ikke-eksisterende eller skrøbelige netværk, rammer coronakrisen ekstra hårdt, skriver vores to talspersoner Mads Ted Drud-Jensen og Leo Nasser i et vigtigt debatindlæg på altinget.dk.
En ny rapport fra LGBT Asylum peger på, at LGBT+ asylansøgere og -flygtninge ikke tilbydes tilstrækkelig beskyttelse i de såkaldte nærområder, heller ikke i regi af UNHCR. Rapporten er baseret på henvendelser, som vi i løbet af de seneste par år har modtaget fra LGBT+ personer uden for Schengen.
Vi har i dag sendt denne statement til Minister for ligestilling og nordisk samarbejde Mogens Jensen samt Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Den er formuleret i samarbejde med 9 nordiske LGBTQI-organisationer og sendt til ministre i de nordiske lande.
LGBT Asylum follows the instructions and recommendations from the Danish authorities in regards to the COVID-19 situation in the country. Read more about how it affects our social activities and events.
Vi har fået helt ny hjemmeside, og vi har glædet os til at gå i luften med den.
Vil du med LGBT Asylum til Copenhagen Pride Week 2019? Læs i vores seneste nyhedsbrev, hvor du kan findes også i løbet af Copenhagen Pride Week 2019. Du kan også læse om LGBT Asylum til Nørrebro Pride, og få de seneste nyheder om vores aktiviteter.
I anledning af FN’s Flygtningedag d. 20. juni præsenterer vi her en række politiske anbefalinger, der angiver forskellige muligheder for at forbedre forholdene for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge.
Mød LGBT Asylums nye sekretariatsleder, der tiltræder stillingen 1. juni 2019. Vi glæder os til at byde hende velkommen.
LGBT Asylums årsberetning for 2018 er netop udkommet. I årsberetningen kan du møde LGBT Asylum, læse mere om vores arbejde det forgangne år og læse seneste nyt inden for LGBT+ asylområdet i Danmark.