Radio Loud sætter fokus på LGBTQ-rettigheder
Hver tredje asylansøgere får afslag, og for fire ud af ti skyldes det, at myndighederne ikke tror på forfølgelse i hjemlandet.
Asylansøgere i Europa, der er flygtet på grund af forfølgelse i oprindelseslandet, som følge af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet, får rutinemæssigt afslag på asyl. Ifølge det nye forskningsprojekt SOGICA bliver hver tredje i denne her gruppe af asylansøgere afvist, fordi de europæiske landes myndigheder simpelthen ikke tror på deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Dette skyldes blandt andet en generel mistillidskultur hos sagsbehandlerne, samtidig med at bevisbyrden er svær at løfte for asylansøgerne. Derudover får fire ud af ti simpelthen afslag, fordi myndighederne ikke tror på at de er forfulgte i hjemlandet.
Radio Loud har haft Maria Kortenbach, bestyrelsesmedlem i LGBT Asylum, i studiet for at uddybe resultaterne bag forskningen, og gøre os lidt klogere på, hvordan mønstret er i Danmark.
Du kan høre hele programmet her. Maria udtaler sig fra 16:08 til 29:48.
Er du yderligere interesseret i emnet, kan du under Pride Week blive endnu klogere, når LGBT Asylum sætter fokus på, hvad der sker i praksis, når man som LGBT+ asylansøger skal bevise sin seksuelle orientering og/eller kønsidentitet hos Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet.
På baggrund af vores egne erfaringer stiller vi nogle af myndighedernes spørgsmål til publikum. Nicholas Chisha og Maria Kortenbach fra LGBT Asylum fortæller og stiller spørgsmålene.
Arrangementet ” Hvordan beviser man, at man er LGBT+?” foregår på engelsk og finder sted mandag d. 17. august 2020 kl. 19.00-20.00 i Telt 2 på Pride Square & Online.
Du kan også læse mere om forskningsprojektet SOGICA her.
Andre nyhedsartikler
Tryk her for at se alle billederne.
Lovforslag om et nyt kontanthjælpssystem lægger op til at fastholde særligt lave ydelser for flygtninge og indvandrere. De særligt lave ydelser har en lav beskæftigelsesmæssig effekt, men skaber derimod fattigdom. Og det ser ud til, at enlige uden børn – blandt andet LGBTQI+ personer med flugtbaggrund – skal være de allerfattigste.